Bir yılda 190.000 kilometreden fazla servis yolculuğundan tasarruf sağlandı

| 16 Mart 2021

Bir yılda 190.000 kilometreden fazla servis yolculuğundan tasarruf sağlandı

Konica Minolta, başarılı bir pilot aşamasının ardından AIRe Link'i başlattı ve önümüzdeki beş yıl içinde bir milyar kilometre hizmet seyahatinden tasarruf etmeyi hedefliyor


COVID 19 salgını göz önüne alındığında, Konica Minolta, Avrupa'da uzaktan hizmetleri artırıyor. Bir yıl süren başarılı bir pilot aşamadan sonra, Konica Minolta şimdi uzaktan görsel destek aracı AIRe Link'i başlatıyor ve açık beta sürümünden üretim sürümüne geçiyor. AIRe Link, şirketlerin Konica Minolta tarafından uzaktan desteklenirken baskı ekipmanlarıyla ilgili sorunları kendilerinin tanımlamasına veya çözmesine olanak tanır. Ayrıca Konica Minolta, diğer sektörlerde kullanılmak üzere harici şirketlere de çözüm sunuyor.

"Koronavirüs salgını, birçok hizmet ve destek sürecinin varlığını sorgulamaya çağırdı. Konica Minolta'da ayrıca, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atmamak için müşterilerimize seyahat etmekten kaçınırken hizmetlerimizin tutarlı bir şekilde yüksek kalitede olmasını nasıl sağlayabileceğimizi kendimize sormak zorunda kaldık. Bu düşüncelerin bir sonucu olarak, "Varsayılan Olarak Uzaktan Servisler" konseptimizi geliştirdik. Adından da anlaşılacağı gibi, hizmetlerimizi çok daha hızlı alacak ve dolayısıyla sorunları daha çabuk çözülecek varsayılan olarak uzaktan servisler sunmak istiyoruz. Müşterinin tesisine her seyahat etmekten kaçındığımızda, CO2 emisyonlarından da tasarruf ediyoruz ", diye vurguluyor Konica Minolta Business Solutions Europe Servis ve Destek Başkanı Andé Ziemann .

"AIRe Link,"Uzaktan Hizmetler "konseptimize mükemmel bir tamamlayıcıdır. AIRe Link'in kullanılması sorunların daha hızlı tanımlanmasını ve bunların uzaktan çözümlenmesini sağlar, bu da teknisyenlerin daha az seyahat etmesine, daha hızlı sorun gidermesine, maliyetleri düşürmesine ve CO2 emisyonlarından tasarruf etmesine yardımcı olur. AIRe Link'i kullandığımız bir yıl içerisinde, Avrupa genelinde 3.800'den fazla yerinde müşteri ziyaretinden tasarruf ettik, bu da 190.000 kilometrelik hizmet yolculuğu ve 26,7 ton CO2 emisyonu anlamına geliyor. AIRe Link'i dahili olarak kullanarak ve aynı zamanda harici şirketlere sunarak, önümüzdeki beş yıl içinde bir milyar kilometre hizmet seyahatinden tasarruf etmek istiyoruz, bu da 168 bin ton CO2 emisyonunu önlemeye tekabül ediyor.”
Andre Ziemann, Servis ve Destek Başkanı, Konica Minolta Business Solutions Europe

Bir bulut çözümü olarak AIRe Link, bir teknik uzmanın müşterinin akıllı telefon veya tabletindeki kamerayı kullanarak müşterinin gördüklerini görmesini sağlar. Bir uygulama yüklemek veya bir hesap oluşturmak yerine, müşterinin yapması gereken tek şey, SMS mesajıyla gönderilen bir davet bağlantısına tıklamak ve akıllı telefonlarının veya tabletlerinin tarayıcısında bir oturum açılır. Teknik uzman ayrıca, problem analizi sırasında görsel gezinme sağlamak ve müşteriyi düzeltme sürecinde yönlendirmek için müşterinin ekranının anlık görüntüsünde canlı bir işaretçi veya çizim kullanabilir.
Konica Minolta AIRe Link, saha ziyaretlerini azaltmak, daha yüksek biyogüvenlik sağlamak, CO2 emisyonlarını azaltmak, müşteri memnuniyetini artırmak ve servis ve destek biriminin verimliliğini artırmak için Avrupa'daki 30 Ulusal Faaliyet Ülkesinin (NOCs) 26'sındaki servis ekipleri tarafından çözüm olarak kullanmıştır.
 

Diğer endüstriler için AIRe Link

Avrupa'da Konica Minolta'da dahili olarak kullanılan AIRe Link'e ek olarak, diğer endüstriler de cihazları veya makineleri için bu bağlantıdan yararlanabilir. Pilot aşaması içerisinde 1.200'den fazla hizmet profesyoneli, AIRe Link'te bir hesap oluşturdu. Bunun bir örneği, moleküler ve malzeme araştırmalarının yanı sıra endüstriyel ve uygulamalı analizler için yüksek performanslı bilimsel cihazlar ve yüksek değerli analitik ve teşhis çözümleri sağlayan küresel bir şirket olan Bruker Corporation'dır. Şirketin ayrıca Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentinde bulunan bir servis uzmanları ekibi bulunmaktadır. Oradan, Doğu Avrupa'daki Daltonik enstrüman cihazlarını kullanan birçok müşteriyi destekliyor.

"AIRe Link'i kullanarak müşterinin sorununu genellikle uzaktan belirleyebilir ve hatta çözebiliriz, bu da müşterinin tesislerine seyahat etmekten kaçınır. Müşteri çözümü daha hızlı alır ve seyahat maliyetlerinden ve karbon emisyonlarından tasarruf ederiz. Ayrıca müşteri memnuniyetini ve servis elemanlarımızın iyiliğini ve sağlığını önemli ölçüde artırır. "
David Burian, Servis Müdürü, Bruker

Bu olumlu deneyimin ve hizmet maliyeti tasarrufundaki binlerce Euro'nun ardından Bruker, AIRe Link'i standart hizmet ve destek süreçlerine entegre etti.

 
AIRe Link iki sürüm halinde mevcuttur: ücretsiz bir temel sürüm ve kullanıcı başına yıllık 360 € karşılığında profesyonel bir sürüm. Açık beta aşamasındaki müşteriler, AIRe Link sayesinde kullanıcı başına yılda 10.000 € 'ya varan hizmet seyahati maliyeti tasarrufu bildirdi. Bu açıdan bakıldığında, maliyetler yatırımın anında geri dönüşünü sağlar.

AIRe Link ile müşterileri için servis kolaylığı ve desteği iyileştirmeye yönelik bu müşteri odaklı yaklaşım, Keypoint Intelligence tarafından da kabul edildi ve Konica Minolta, Batı Avrupa'da 2020-2021 BLI PaceSetter Servis ve Destek Ödülünü ikinci kez aldı.

Daha fazla bilgi için lütfen https://www.aire.link/ adresini ziyaret edin. 




 

Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında
Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya'nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment", Konica Minolta'nın "baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını" belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa'da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra'daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa'daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta'nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli "Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü" ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti.
Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, YouTube ve Twitter'da @KonicaMinoltaEU'da takip edin.
Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.