Eğitim sektöründe dijitalleşme ve Konica Minolta çözümleri

| 28 Haziran 2021

Değişen ihtiyaçlar ve yenilenen teknolojik gelişmeler ışığında, tüm sektörlerde olduğu gibi eğitim sektöründe de yaşanan dijitalleşme süreçleri ve bu süreçlere uyum sağlama kabiliyeti çok önem kazandı. Bu dönemde, “hızlı eyleme geçebilen” ve “hali hazırda dijital dönüşüme uyumlu bir çözüm üretmiş” olan şirketler bir adım öne geçti.


_M7S1069.jpgDijital dönüşüm, zaten her sektörde beklenen ve hedeflenen bir durumdu, sadece pandemi ile hız kazanmış oldu. Eğitimde dijitalleşme çalışmaları hem devlet tarafından hem özel eğitim kurumları tarafında yıllardır gündemde olan bir süreçti. Bu açıdan baktığımızda dijital dönüşümün, geçmişi, bugünü ve tabi ki geleceği kapsayan bir süreç olduğunu ve bu süreçte sürekli değişimin olmazsa olmaz bir anahtar olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz.

Örnek olarak, devlet tarafında Fatih Projesi çok uzun bir geçmişe dayanırken, dijitalleşmenin de ne kadar uzun zamandır planlandığının bir göstergesidir. Biz de bu proje kapsamında Türkiye çapında çözümümüz ile günümüzde de hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Dijital dönüşümü bir günde gerçekleştiremeyiz, sürekli gelişerek kendini yenileyen ve yaşayan bir döngü olarak algılamamız ve ona göre planlama yapmamız gerekiyor. İşte bu “sürekli değişim ve gelişime” adapte olmak ve bir yandan da bu gelişime katkı sağlamak bizleri bir adım öne çıkaran kilit unsurlar olmaktadır.

Sektör gereği sözleşme dönemleri uzun olduğundan, bir yandan da teknolojinin hızlı değişiminin farkındalığı ile aslında geleceği de tasarlayarak çözüm üretiyor, bugünü ve yarını da kapsayacak planlamalar ve projeler üretiyoruz. Ayrıca, eğitim sektöründeki mevcut iş ortaklarımız için sunmuş olduğumuz çözümler hali hazırda dijital dönüşüme ayak uydurabilecek çözümler olduğu için yeni normale hızlıca adapte olabildiklerini söyleyebiliriz.

Bunun yanında, dijital dönüşümle birlikte kağıt ve baskının günden güne azalması da yine planlanan ve beklenen bir durumdu.  Konica Minolta olarak bu duruma çok uzun zamandır yatırım yapıyor ve gerek inovasyon merkezlerimizde gerekse iş ortaklarımızla birlikte teknolojik çözümlerimizi yaratıyoruz.
Güvenlik yazılımlarından arşivlemeye, cihazlara uzaktan erişim ve IoT’nin kullanılmasından, bulut uygulamalarına kadar hakim olduğumuz ve geliştirdiğimiz sağlam bir alt yapımız ve çözüm merkezimiz ile çözüm ortaklarımızı geleceğe hazırlıyoruz.

Eğitim sektörü özelinde baktığımızda, öğrenciler yani yeni nesil aslında teknoloji ile iç içe ve bu konu ile ilgili farkındalıkları çok yüksek olduğu için adaptasyon sürecini çok kolay aşıyorlar. Bu da bilinçli kullanıcıyı oluştururken bir yandan da çözümlerimizin sunduğu tüm imkanlardan yararlanmalarına fırsat yaratıyor.
Nişantaşı Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen saygıdeğer eğitim kurumları, çözüm ortağı olarak tercih ettikleri Konica Minolta ile, güvenli ve kişiye özel baskılama yaparak raporlamalarını sağlıklı bir şekilde alıyor ve baskı süreçlerini kolaylıkla yönetebiliyorlar. Değişen çalışma koşullarına hızlıca adapte olabiliyor, çözümlerimizin esnekliği ile yeni yapılandırmalar oluşturabiliyorlar.

Aynı şekilde Türkiye'nin en büyük vakıflarından birine ait bir üniversite de benzer hizmetlerden faydalanırken bir yandan da sürekli eğitim merkezleri için eğitim dokümanları, diplomalar ve eğitim sertifikalarını kendileri üreterek, iç yönetimin sağladığı esneklikten faydalanabiliyor.

Bir başka örnek de THY Havacılık Akademisi, havacılık sektörünün bel kemiği pilotlarımızın, kabin memurlarının ve yer personelinin eğitim dokümanlarının baskılarını Konica Minolta çözümleri ile sağlamaktadır. Sektördeki diğer önemli referanslarımızda olduğu gibi burada da kesintisiz ve yüksek başarı oranı ile hizmet vermeye devam ediyoruz.

Türkiye’nin en büyük özel üniversite hastanelerinden birinde tüm alanlarda Konica Minolta çözümleri yer alırken ayrıca Hemşirelik Fakültesinde de eğitim dokümanları basılarak sağlık çalışanlarımızın ve ileride sağlık personeli olacak yeni neslin iş akışını  kolaylaştırıyoruz.

Yine Türkiye’nin en büyük ve yaygın özel okullarından birinde Türkiye’nin her bölgesinde 100’ün üzerinde kampüste hizmet verilirken, Konica Minolta çözümleri ile tek merkezden yönetim, kontrol ve raporlama imkânlarından faydalandırıyoruz.

Özetlemek gerekirse, her kurum kendine özgü ihtiyaçlara sahip. Çözümlerimizi her kurum özelinde değerlendirerek, kişiselleştirmeye ve kuruma ait özel ihtiyaçlara cevap veren, esnek hareket etme kabiliyetine sahip, uygun bir alt yapıyla sunuyoruz. Dijital değişimi ve dönüşümü yaşayan kurumlar, çözümlerimizin esnekliğinden faydalanarak sürdürülebilir bir dijital dönüşüm sürecini yaşarken aynı zamanda yüksek kalitede Konica Minolta hizmetlerinden faydalanmaya devam ediyorlar. 

Tabii bu arada her gelişimin bir de karanlık tarafı bulunmakta. Dijitalleşmede bu, siber saldırılar olarak karşımıza çıkmakta. Bu noktada da çözüm ortaklarımıza Konica Minolta olarak çözüm sağlayabiliyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. BitDefender Antivirüs yazılımı ve Bizhub Secure Ultimate gibi  yazılım güvenliği çözümlerimizle uzun zamandır bu konuda güvenliği üst seviyelerde rakipsiz bir şekilde sağlayabiliyoruz.
Sürekli gelişim ve yatırım ile yeni düzende en sağlam şekilde yer almaya devam ediyoruz.

Konica Minolta; hızlı, dijital dönüşüme ayak uydurmuş, esnek, sürdürülebilir, çevreci ve güvenli çözümler üretmeye devam ederek, dün olduğu gibi bugün ve yarın için de oluşabilecek ihtiyaçları öngörerek, eğitim sektörü ve tüm sektörlere hizmet sunmaya devam edecektir.

Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında
Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya'nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment", Konica Minolta'nın "baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını" belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa'da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra'daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa'daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta'nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli "Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü" ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti.
Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, YouTube ve Twitter'da @KonicaMinoltaEU'da takip edin.
Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.