Konica Minolta, DX Anket 2021'de “Covid-19 müdahalesi” bölümünde (“Müşteri hizmetleri” kategorisi) mükemmel bir şirket olarak seçildi

| 16 Haziran 2021

Pandemi sırasında güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için şirketin DX tabanlı çözümlerinin tanınması


Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta), Dijital Dönüşüm Anketi (DX Anketi) 2021'de "Covid-19 müdahalesi" bölümünde "Müşteri hizmetleri" kategorisinde mükemmel bir şirket seçildi. Japonya'da Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) tarafından yıllık olarak düzenlenen , BT'nin stratejik kullanımında başarılı olan yerli şirketleri tanıyacak. METI, 2021 DX anketinde "Covid-19 müdahalesi" bölümünü tanıttı ve Covid-19'u önlemek için dijital teknolojileri etkin bir şekilde kullanan şirketleri seçti.

Covid-19 salgını insanların çalışma ve yaşama şeklini büyük ölçüde değiştirdi ve temassızlık, sorumluluğun dağıtılması ve bireyselleşme gibi faktörler toplum için temel değerler olarak ortaya çıktı. Konica Minolta, bu yeni ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak için etkin bir şekilde kullanılabilen en son görüntüleme ve algılama teknolojilerine sahiptir. Uzaktan, gerçek zamanlı ve isteğe bağlı hizmetleri ve yeni teknolojileri ile şirket, müşterilerin iş yerlerine güvenlik ve güvenlik sağlıyor ve ortaya çıkan sosyal zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor. Bu çabalar artık kabul görmüştür.

 

Konica Minolta neden seçildi?

Covid-19 salgınından önce bile Konica Minolta, pandemi başladığında hızla evden çalışmaya geçmesini sağlayan uzaktan çalışmaya elverişli bir ortam inşa etmişti. Bir anket, şirket çalışanlarının %80'inin üretkenliği koruduğunu ve hatta artırdığını gösterirken, çalışanlarının ofise katılım oranı Tokyo metropol bölgesinde ortalama %20-30 civarında kalmıştır.

Bu dahili uygulamanın bilgi birikiminden yararlanan Konica Minolta, müşterilerin iş akışlarını analiz etmek ve müşterilerin dijital dönüşümü iş faaliyetlerine dahil etmek ve uzaktan çalışmaya geçmek için üstesinden gelmesi gereken sorunları görselleştirmek için bir hizmet geliştirdi. Bununla Konica Minolta, müşterilerini temel çalışma tarzı reformlarında desteklemeyi hedefliyor. Bu, evrak işlerinden uzak, zaman ve mekan kısıtlaması olmadan çalışan ve müşterilerin daha yaratıcı etkinliklere odaklanmasına olanak tanıyan çeşitli çalışma tarzı seçeneklerini içerir.

Fiziksel katılım gerektiren iş yerleri için Konica Minolta, görüntüleme IoT teknolojisini içeren bir termal kamera sunar. Konica Minolta, ortak şirketlerle işbirliği içinde, vücut yüzey sıcaklığının temassız, gerçek zamanlı ölçümü için yüksek sıcaklığa sahip kişileri tespit etmek ve insanların yüz maskesi takıp takmadığını tespit etmek için çözümler geliştirdi. Konica Minolta, bu yeniliklerle ofislere ve diğer çeşitli tesislere güvenli erişim sağlanmasına ve Covid-19'un yayılma riskinin azaltılmasına yardımcı olarak enfeksiyonun önlenmesine katkıda bulunuyor.
 
Sağlık hizmetleri pazarı için Konica Minolta, ultra taşınabilir dijital X-ray görüntüleme sistemleri ve tanısal ultrason sistemlerinin yanı sıra nabız oksimetrelerinin tedarikini genişletti. Şirket, Covid-19 hastalarına bakan hemşirelerin yükünü azaltmak için Farmasötik ve Tıbbi Cihazlar Yasası kapsamında hızlı onay aldıktan sonra VS1 hasta izleme sistemini de başlattı. VS1, hastaların Covid-19'un ciddiyetini gösteren arteriyel oksijen doygunluk değerlerinin, bir alt GHz kablosuz ağ üzerinden izole bölgenin dışında bulunan hemşire istasyonuna iletilmesine olanak tanır. Ağın diğer sistemlere müdahale etme riski daha düşüktür. Bu, istasyonda merkezi veri yönetimini mümkün kılar ve enfeksiyon kaynaklarıyla temas riskini azaltır.


Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında
Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya'nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment", Konica Minolta'nın "baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını" belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa'da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra'daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa'daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta'nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli "Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü" ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti.
Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, YouTube ve Twitter'da @KonicaMinoltaEU'da takip edin.
Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.