Konica Minolta, EcoVadis sürdürülebilirlik derecelendirmelerinde en yüksek seviyeyi aldı ve CDP’nin Tedarikçi Bağlılığı Derecelendirmesi'nin liderlik tablosu için seçildi

| 2 Nisan 2021

Konica Minolta, EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmelerinde en yüksek seviyeyi aldı ve CDP’nin Tedarikçi Bağlılığı Derecelendirmesinin Liderlik Tablosu için seçildi.


Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta), EcoVadis of France tarafından kurumsal sorumluluk uygulamaları için verilen EcoVadis sürdürülebilirlik derecelendirmelerinde PLATINUM Seviye Tanıma Madalyası ile ödüllendirildiğini duyurmaktan mutluluk duyar. Bu, ulaşılabilecek en yüksek düzeydir - katılan şirketlerin yalnızca% 1'i bu ödüle layık görülmüştür. Konica Minolta, sürdürülebilir bir ekonomi elde etmek için çalışan kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan CDP tarafından Tedarikçi Katılım Derecelendirmesinde 2020 CDP Tedarikçi Bağlılığı Liderlik Tablosu için de seçilmiştir. Bu yüksek övgüler, Konica Minolta'nın sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluğa olan sürekli bağlılığını yansıtıyor.

 

EcoVadis-2021.pngEcoVadis sürdürülebilirlik raporu hakkında

EcoVadis, tedarikçilerin kurumsal sosyal sorumluluğunu (CSR) çevre, çalışma uygulamaları, etik ve sürdürülebilir satın alma açısından değerlendiren uluslararası bir platformdur. Derecelendirme süreci, 21 CSR göstergesini, 190 emtiayı ve 150 ülkeyi kapsayan her bir katılımcı şirket için puan kartlarına dayanmaktadır. Değerlendirme ortamı, çevre, sosyal, etik ve tedarik zincirini dikkate alan Küresel Raporlama Girişimi, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve ISO 26000 üzerine inşa edilmiştir.

CDP'nin Tedarikçi Katılım Derecelendirmesinin Liderlik Tablosu Hakkında

CDP-2020.pngBuna ek olarak, Konica Minolta, Inc., Yeşil Tedarikçi Faaliyetleri için dünyanın en kapsamlı çevresel raporlama ve açıklama sistemini çalıştıran uluslararası bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan CDP tarafından Tedarikçi Katılım Derecelendirmesinde 2020 CDP Tedarikçi Katılım Liderlik Tablosu için seçilmiştir. Tedarikçi Katılım Derecelendirmesi, şirketlerin tedarik zincirlerinin tamamında iklim değişikliğiyle mücadele etme kararlılığını değerlendirir. Liderlik Sıralaması için ilk% 7 içinde yer alan mükemmel şirketler seçildi. Dünya çapında 8.000'den fazla şirket ankete katıldı: Bu mali yılda 394 şirket (83 Japon firması dahil) Liderlik Sıralaması için seçildi.

Konica Minolta'nın Çevreci Tedarikçi Faaliyetleri

Birkaç yıldır Konica Minolta, tedarikçilere çevresel etkilerini azaltırken aynı zamanda maliyetleri düşürme konusunda uzmanlık sağlamak için Yeşil Tedarikçi Faaliyetlerini teşvik ediyor. Bu yaklaşım, Yeşil Fabrika sertifikasyon sistemi içindeki kendi üretim tesislerinden türetilmiştir. Pek çok tedarikçi, Yeşil Fabrika Sertifikasyon Standartları düzeyine eşdeğer olan Yeşil Tedarikçi faaliyet hedeflerine şimdiden ulaşmayı başardı. Örneğin, Konica Minolta çalışanları, enerji tasarrufu teşhislerini yürütmek ve tedarikçilerin önlemleri uygulamalarına yardımcı olmak için tesisleri ziyaret ederek, bunu yapmak için enerji tasarrufu uzmanlarının dijitalleştirilmiş enerji tasarrufu sağlayan bir teşhis aracını her geçen gün daha çok kullandılar. 2020 mali yılından bu yana, bu faaliyetler DX-Green Tedarikçi Faaliyetleri olarak daha da geliştirildi. Konica Minolta, tedarik zinciri boyunca CO2 emisyonlarını ve maliyetlerini azaltma çabalarını hızla genişletmek ve çevreye değer veren bir sistem ve kültürü teşvik etmek için çok daha fazla tedarikçiyle birlikte çalışacak.
 

Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında
Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya'nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment", Konica Minolta'nın "baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını" belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa'da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra'daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa'daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta'nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli "Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü" ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti.
Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, YouTube ve Twitter'da @KonicaMinoltaEU'da takip edin.
Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.