Konica Minolta Türkiye Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, yeni görevinde asırlık bir kurumun başarıya nasıl odaklandığını anlattı

| 9 Ağustos 2022

Birinci sınıf baskı teknolojileri markası Konica Minolta Türkiye’nin Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Konica Minolta’nın bugününü, geleceğini ve yeni dünya düzenindeki hedeflerini, yüzyılı aşkın tarihi ve kurum kültürünün yarattığı değerler üzerinden tanımladı…


2023 yılında tam 150 yıllık bir geçmişe sahip olacak olan, dünyanın sektöründe saygın markaları arasında yerini almış Konica Minolta’nın Türkiye Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, bu köklü markanın nasıl ayakta kalabildiğini, firmanın geleneksel iş ahlakı üzerinden değerlendirdi. Üniversite eğitimini, Ankara Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Mustafa Yılmaz’ın Konica Minolta serüveni, 2012 yılında Financial Controller görevi ile başladı. Daha sonraları Finans Müdürlüğü ve CFO ünvanlarına sahip olan Yılmaz, 2021 yılından beri Konica Minolta Türkiye’de Genel Müdürlük görevini başarıyla sürdürmektedir.
 
Görüntüleme, veri işleme ve veriye dayalı karar verme konusundaki uzmanlığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere, ardından büyük işletmelere ve kamu sektörüne yönelik çözümler sunan Konica Minolta’nın değerli yöneticisi, Türkiye yönetim cephesinden şu ifadelere yer verdi:
 
“Konica Minolta, firmanın kurulduğu 1873 yılından bugünlere gelene dek, ofis araç gereçleri, optik sistemler, akıllı kameralar, endüstriyel baskılama sistemleri ve tanı görüntüleme sistemi dahil olmak üzere birçok farklı iş kollarında hizmetler vererek iş alanlarını genişletti. Hâlihazırda 5 farklı iş kolunda faaliyet gösteren merkez ofisi İstanbul’da bulunmakla birlikte, Ankara, Bursa ve Antalya bölge ofislerinde toplamda 180’in üzerinde Konica Minolta çalışanımız ve 30’un üzerinde bayi ağımız var. Bugünkü konumuyla kendini ıspatlamış bir marka olarak, baskı endüstrisine yön vermeye halen devam ediyor…”
 
“Günümüzde artık somut etki yaratmanın, başarının kesin anahtarı olduğuna inanıyoruz.”

“Bizim için anahtar cümle şu ki; “Nitelik, nicelikten önce gelir.” Asıl değerimiz budur. Herbir müşterimiz için “değer yaratma” felsefesi ile güne başlıyor ve mesaimizi bu amaçla bitiriyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özelliğimiz ve değerimiz budur. Bir anlamda fikirlere şekil vermeye çalışıyoruz. Bizim sıkı sıkıya tutunduğumuz güçlü çalışma prensiplerimiz var; açık ve dürüst, müşteri odaklı, yenilikçi, tutkulu, kapsayıcı, işbirlikçi ve hesap verebilir olmak.
Bir diğer Şirket politikamız da sürekli olarak toplumda değer yaratabilmek. Bunu yaratabilmenin en uygun yolu da, ESG yani (çevre, sosyal ve adil yönetim) başlıkları altında sayısız faaliyetler yürüterek ve geleceğimizi, toplumda yarattabileceğimiz bu değerler ışığında şekillendirerek mümkün. 2022 yılında dünyanın küresel ölçekte en sürdürülebilir şirketleri arasında yer almak, tüm kurum tarihine bakacak olursak bu değerlere bağlı olduğumuzun en somut kanıtı. Bu statüyü, hizmet verdiğimiz her alanda baskı makinelerimizle, gelişmiş otomasyonla, daha az insan temas noktası ve daha az atıkla daha yüksek kaliteli çıktı sağlayarak koruduğumuzu ve gelecekte de koruyacağımızı söyleyebilirim.
Yerel hizmet yapısına sahip küresel bir teknoloji sağlayıcısı olarak temel amacımız, daha fazla büyümeyle birlikte eş zamanlı, üretimde geleceğini düşünen işletmelere kapı açmaktır. Bir ürünü satmak değil, aynı zamanda müşterilerimizin geleceğine yatırım yaparak onlarla derin bir bağ kurarak karlılık oranlarını arttırmak niyetindeyiz. Herkes için daha iyi bir geleceğe katkıda bulunacak fikirlere şekil vermek, müşterilerimizin ihtiyaçlarını kendi bakış açılarından anlamak ve işlerinde karşılaştıkları zorluklara çözüm üretmek için onların ne düşündüklerini önceden bilmek bizim ilgi alanımız. Bu hedefe, Konica Minolta çatısı altındaki tüm paydaşlarla, daha yakın temas kurarak ulaşmak bizce imkânsız değil."
 


Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında
Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya'nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment", Konica Minolta'nın "baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını" belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa'da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra'daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa'daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta'nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli "Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü" ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti.
Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, YouTube ve Twitter'da @KonicaMinoltaEU'da takip edin.
Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.