Konica Minolta Markomi Marketing Drive ile L'oréal için satışlar artırıldı

| 25 Haziran 2021

Dünyanın en büyük kozmetik şirketi L'Oréal, İsviçre'de Konica Minolta'nın Markomi yazılımını kullanan bir dahili pazarlama kampanyasıyla oluşturulan binlerce yeni çevrimiçi satış fırsatı yarattıktan sonra müşteri tabanını önemli ölçüde genişletti.


Benzeri görülmemiş L'Oréal Arkadaşlar ve Aile İndirimi o kadar başarılı oldu ki, yeni satış kanalları sunmak için çok kanallı iletişimin bir parçası olarak dahili olarak dağıtıldı. Satışlar için dönüşüm oranları, Çalışanlar / Aile ve Arkadaşlar katılımı için %96 ve İş Ortakları için %85 idi.

Kalbinde, küresel teknoloji devi Konica Minolta'dan pazarlama otomasyon platformu Markomi yer alıyor. Markomi, çapraz medya pazarlama kampanyalarının geliştirilmesi ve yönetimi için kullanılır. Yazılım, basılı olduğu kadar e-postalar, açılış sayfaları veya sosyal medya gibi çevrimiçi öğeleri de içerebilen çoklu medya pazarlama seferlerinin tanımlanmasını, bölümlendirilmesini, planlanmasını ve izlenmesini sağlar. Hepsi, önceden tanımlanmış, kullanımı kolay kampanya iş akışlarına bağlıdır.
 
COVID-19'un yol açtığı gibi belirsiz zamanlarda, L'Oréal gibi markalar, özellikle seyahatlerin kısıtlandığı ve mağazaların kapalı olduğu zamanlarda müşterileriyle etkileşim kurmak ve yeni müşteriler bulmak için daha yenilikçi yollar arıyor. 2020'de L'Oréal, yaz aylarında bir "Aile ve Arkadaşlar" flash kampanyası başlatmak istedi. Bildiri, "müşteri olmayanlar" için açık olması gerektiğini - bu nedenle çift katılım öğelerini de içermesi gerektiğini - ve kullanıcılara kuponları indirme fırsatı sunması gerektiğini belirtti.
 
L'Oréal, ürünlerin özel bir "çevrimiçi mağazada" %70'e varan indirimle satıldığı kampanya için Markomi kullanan BT ve e-ticaret uzmanı OMP Service ile iletişime geçti. Markomi'nin diğer pazarlama araçlarına göre avantajları, kullanım kolaylığı ve hızlı kurulum süresiydi. Kampanyanın oluşturulması, başlangıçtan uygulamaya kadar bir hafta sürmüştür. Ayrıca, önemli ölçüde fazladan zaman ve maliyet içeren daha karmaşık çözümlerin tamamlayıcısıydı. Bilgileri daha sonra 20 arkadaşa, aileye ve L'Oréal hayranlarına iletebilecek kullanıcılara kişisel erişim kodları sağlandı. Ticari müşteriler de önemli bir hedef gruptu.
 
Geleneksel yöntemlerle L'Oréal'inkine benzer bir kampanya oluşturmak kolayca aylar alabilir. Markomi'yi kullanmak, kurulumun sadece bir hafta sürdüğü anlamına geliyordu. Başarı, Noel 2020'den kısa bir süre önce ikinci bir "Aile ve Arkadaşlar (Kış) İndirimi" başlattı ve birçok yeni müşteri ilk kampanyanın kayıt başarısından aktif olarak hedef alındı. Markomi ayrıca, seçilen bir VIP müşteri grubuna yönelik bir haber bülteni (artı hatırlatma bülteni), bir "Canlı Yayına Geçin" ("İşte Başlıyoruz"), gönderi takibi ve teslimatı ile ilgili bilgilerin yanı sıra bir müşteri memnuniyeti anketi için de kullanıldı. "VIP müşteriler" ve "sınırlı teklifler" mekaniği, yüksek dönüşüm oranlarına yol açtı.


 

Konica-Minolta_Olaf-Lorenz_2.jpg"Bu benzeri görülmemiş başarı, yalnızca baskı dönüşümünde lider olmadığımızın, aynı zamanda çok kanallı pazarlama iletişimleriyle yaratıcı yeniden düşünmeler sunmada yeni standartlar belirlediğimizin bir göstergesidir. Misyonumuz, hızla değişen çevrimiçi dünyada kuruluşlarının dijital olgunluğunda bir sonraki seviyeye ulaşmak için L'Oréal gibi müşterilerle ortak çalışmaktır. Markomi, Intelligent Connected Workplace vizyonumuz için dijital ve yazılım çözümlerimizin temel direğidir."
Olaf Lorenz; Uluslararası Pazarlama Bölümü Başkanı, Konica Minolta Business Solutions Europe