Konica Minolta MFPleri, sibergüvenlik uyumluluğu için endüstri standartlarını aşıyor

| 27 Temmuz 2021

Yazıcılar, NTT DATA ve NTT Ltd tarafından yapılan testlerde verileri bilgisayar korsanlarına karşı korumayı başardı.

Konica Minolta, ürün hattının en yüksek veri gizliliği ve uç nokta güvenlik standartlarıyla uyumlu olmasını sağlamak için gerçekleştirilen bizhub i-Serisi çok işlevli yazıcılarında gerçekleştirilen penetrasyon testinin sonuçlarını açıkladı. bizhub i-Serisi, katı hal depolama, yeni bir kod tabanı, yazılım ve entegre bulut hizmetleri dahil olmak üzere birçok yeni nesil teknolojiye sahiptir. Uluslararası saygın bir BT hizmetleri sağlayıcısı olan NTT DATA ve NTT Ltd'nin Güvenlik bölümü tarafından cihazlar üzerinde yakın zamanda gerçekleştirilen testler sırasında herhangi bir güvenlik açığı bulunmadı.


Ağa bağlı cihazlar, son kullanıcılara iş birliği ve kullanım kolaylığı için muazzam fırsatlar sunar. Ne yazık ki, aynı uç nokta cihazları, bilgisayar korsanları için de çekici hedeflerdir. Yetenekli bir bilgisayar korsanı, bağlı bir cihazdaki bir güvenlik açığından yararlanarak tüm ağı veri hırsızlığına, iş kesintilerine ve finansal kargaşaya maruz bırakabilir.

Konica Minolta, sistemlerini korumak ve PCI, HIPAA, FERPA ve GDPR uyumluluk gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için ürünlerini zorlu dahili siber güvenlik testlerinden geçirir. Ancak, yazıcıların siber güvenlik uyumluluğu için endüstri standartlarını aştığı konusunda müşterilere daha fazla güvence vermek için Konica Minolta, NTT DATA ve NTT Ltd'nin Güvenlik bölümü tarafından sağlanan penetrasyon testleri gibi ekstra bir tehdit koruması katmanına yatırım yaptı.

Konica Minolta, penetrasyon testi için çok işlevli yazıcılarının bir satırını ve kaynak kodlarını NTT DATA'ya sağladı. NTT DATA mühendisleri, cihazları hacklemek için yaklaşık 80 saat harcadıktan sonra herhangi bir önemli güvenlik açığı bulamadı. Bu sonuçlar, Konica Minolta'nın güvenli ürünler sunma konusundaki itibarını güçlendirdi ve ürün serisinin başarısını artırmaya yardımcı oldu.

“Çoğu kuruluş, MFP'lerin bilgisayar korsanları için ağdaki diğer herhangi bir cihaz kadar bir ağ geçidi olabileceğinden şüphelenmez. NTT DATA'nın penetrasyon testleri, ek bir güven duygusu sağlayabilir.” Torben Mowka, Ürün Müdürü, Portföy Stratejisi ve Yönetimi, Konica Minolta Business Solutions Europe Uluslararası Pazarlama Bölümü

NTT DATA hakkında
NTT Group'un bir parçası olan NTT DATA, BT ve iş hizmetlerinde güvenilir küresel girişimcidir. Danışmanlık, endüstri çözümleri, iş süreci hizmetleri, dijital ve BT modernizasyonu ve yönetilen hizmetler aracılığıyla müşterilerin dönüşüm yapmasına yardımcı oluyoruz. NTT DATA, hem onların hem de toplumun dijital geleceğe güvenle ilerlemelerini sağlar. Müşterilerimizin uzun vadeli başarısına bağlıyız ve dünya çapında 50'den fazla ülkede onlara hizmet etmek için küresel erişimi yerel müşteri dikkatiyle birleştiriyoruz. Bizi nttdata.com'da ziyaret edin.

Security and NTT Ltd.
Security, NTT Ltd'nin bir bölümüdür. Müşterilerin, tasarımı gereği güvenli bir dijital işletme oluşturmalarına yardımcı oluyoruz. Eşsiz tehdit istihbaratıyla, iş inovasyonunu desteklerken ve riskleri yönetirken siber tehditleri tahmin etmenize, tespit etmenize ve yanıt vermenize yardımcı oluyoruz. Küresel bir SOC ağımız, yedi Ar-Ge merkezimiz, 2.000'den fazla güvenlik uzmanımız var ve altı kıtada her yıl yüz binlerce güvenlik olayıyla ilgileniyoruz. Ayrıca, yapay zeka ve insan zekasıyla desteklenen kapsamlı bir platformla uygulama güvenliği konusunda lider bir danışmanız. Güvenlik bölümü, Yönetilen Güvenlik Hizmetleri, Güvenlik Danışmanlığı Hizmetleri ve güvenlik teknolojisinin doğru karışımını sunarak kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlar.


Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında
Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya'nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment", Konica Minolta'nın "baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını" belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa'da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra'daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa'daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta'nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli "Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü" ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti.
Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, YouTube ve Twitter'da @KonicaMinoltaEU'da takip edin.
Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.