Konica Minolta, oluklu ambalaj yazıcısı PKG-675i'yi piyasaya sürdü

| 1 Mart 2021

Konica Minolta, oluklu ambalaj yazıcısı PKG-675i'yi piyasaya sürdü

Su bazlı dijital mürekkep püskürtmeli yazıcı, kısa vadeli ve kişiselleştirilmiş oluklu ve katlanır karton ambalajlara kapı açarak, e-ticaret gibi hızlı büyüyen sektörlere hizmet vermeye yardımcı oluyor.


PKG-675i, yazıcılara, dönüştürücülere ve marka sahiplerine, talep üzerine ambalaj üretimi ve oluklu kutular için daha özelleştirilmiş baskıya yönelik, trende uyumlu, kullanımı kolay bir çözümden yararlanma olanağı sağlar.
 
PKG-675i, kısa vadeli ve kişiselleştirilmiş düz veya önceden kesilmiş oluklu mukavva, katlanır kartonları hızlı ve ekonomik bir şekilde yazdırabilen yüksek kaliteli mürekkep püskürtmeli bir cihazdır. Aynı zamanda ambalaj dönüştürücülerinin hızlı mock up ambalaj tasarımları oluşturabilmeleri için mükemmel bir çözüm sunarak pazarlama süresinin iyileştirilmesine ve israfın azaltılmasına yardımcı olur. Tipik uygulamalar, kutunun ürünü korumak, tanıtmak ve ulaştırmak için kullanıldığı kişisel bakım ve ev malzemeleri, işlenmiş gıdalar için oluklu ambalaj üzerindeki kısa vadeli işlemlerdir.  
 
Günümüzde ambalaj pazarı, COVID-19'dan derinden etkilendi ve muhtemelen yaşanan değişikliklerin çoğu uzun soluklu olacak. 2020 yılında genel oluklu ambalaj hacmi düşerken, uluslararası ticaretin gelişimine paralel olarak bunun toparlanması beklenmekte. Asıl büyük değişiklikler malların satılma ve dağıtılma biçiminde oldu; perakende satış için hazır tasarımlardan uzaklaşılarak posta siparişi, dağıtım, internet ve e-ticaret formatlarına yönelindi.
 
Smithers tarafından yapılan araştırma salgının e-ticaret ambalajı talebini COVID öncesi tahminlere kıyasla iki ila üç yıl hızlandırdığını gösteriyor. 2020'de küresel e-ticaret ambalaj pazarı 49 milyar doların üzerinde bir değere sahipti ve Smithers, oluklu ambalajın bu değerin %80'inini oluşturduğunu söylüyor.

"E-ticaretin büyümesi ambalaj endüstrisinde ileriye dönük belirleyici eğilimlerinden biridir ve bu büyüme oluklu ambalaj sektöründekiler için büyük bir etkiye sahip olacaktır. Özellikle hızlı uyum sağlamaları ve perakende yerine posta dağıtımının doğasında olan zorlukları çözen e-ticarete özgü ambalaj tasarımları geliştirmeleri gerekiyor. Sürüm oluşturma ve kişiselleştirme de artıyor. Yüksek kaliteli kavram kanıtı prototipleri ve kısa vadede kişiselleştirilmiş grupları oluşturabilmesi PKG-675i dijital mürekkep püskürtmeli yazıcısının en etkili noktası." Edoardo Cotichini, Konica Minolta Avrupa İş Çözümleri Profesyonel Baskı Üst Düzey Müdürü

Konica Minolta’nın ortağı MTEX NS tarafından üretilen ve 1.067 mm baskı genişliğine ulaşmasını sağlayan beş Memjet® CMYK baskı kafasına dayanan PKG-675i, 1.600 x 1.600 dpi'da oluklu mukavva üzerine zengin grafikler yazdırır. Talep üzerine işler, baskı öncesi minimum etkileşimle,  dakikada 18 metreye varan hızlarda yüksek çözünürlükte üretilebilir. Yazıcı bir Caldera RIP ile birlikte gelir ve dolaylı gıda teması için FDA onaylı su bazlı mürekkepler kullanır.

“Konica Minolta ile bu iş birliğinin müşteriler için önemli faydaları olacak. MTEX NS, son on yılda hizmet sunumlarını ve küresel varlığını beş kıtada 40'tan fazla ülkede sürekli olarak genişletirken kalite ve yenilik konusunda güçlü bir itibar kazanmıştır. Bu teknoloji, hızlı mock-up ambalaj tasarımları oluşturmak için mükemmel bir çözüm sunarak pazarlama süresinin iyileştirilmesine ve katlanır karton ve oluklu ambalaj gibi alanlarda israfın azaltılmasına yardımcı olacak.” Elói Ferreira, MTEX NS'nin İcra Kurulu Başkanı ve Kurucusu

Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında
Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya'nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment", Konica Minolta'nın "baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını" belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa'da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra'daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa'daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta'nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli "Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü" ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti.
Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, YouTube ve Twitter'da @KonicaMinoltaEU'da takip edin.
Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.