Etiket ve Ambalaj Sektöründe 2024 Yılı İçin Öngörüler - Konıca Minolta'dan İçgörüler

| 15 Aralık 2023

Konica Minolta İş Teknolojileri Avrupa Endüstriyel Baskı İş Geliştirme Başkanı Sacha-Vittorio Paolucci'nin yorumu

Genel baskı üretiminde küresel bir gerilemenin söz konusu olduğu bir belirsizlik dünyasında, dijital etiketlerin, ambalajların ve süslemelerin ışıl ışıl parladığını görmek umut verici.


Daha fazla otomasyona ve yenilikçi uçtan uca ekosistemlere duyulan ihtiyaç gündemin üst sıralarında yer almaya ve dönüştürücüler, markalar ve tedarikçiler gibi sektör paydaşları için önemli bir itici güç olmaya devam edecek. Ambalaj ve etiket sektörlerinde tam üretim iş akışlarına odaklanmanın giderek artması, dönüştürücülerin yeni fırsatlar dünyasında olasılıkları yeniden düşünmelerine de yardımcı oluyor.

Veri talepleri arttıkça, mevzuatla uyum ve düzenleyici şartlar sıkılaştıkça etiketleme ve ambalajlama gereksinimleri daha da karmaşık hale geliyor ve tedarik zinciri, izlenebilirliğin hayati bir kaynağı olarak etiketlemeye giderek daha fazla güveniyor.
 

Daha da önemli bir büyüme için hazırlanıyoruz... 

Tüm bu faktörler, Avrupa'nın dijital etiket ve ambalaj pazarlarının - ve aslında dünya genelindeki pazarların - daha da önemli bir büyümeye hazır olduğuna işaret ediyor. Smithers, baskı ekipmanı pazarlarına küresel bakışında¹ "Dijital baskılı ambalajlara olan talep, etiket gibi ürünlerin hacimli olarak üretilmesi ve artık kısa süreli promosyon işleriyle sınırlı kalmaması nedeniyle genel olarak yüksek kalmaya devam etti" dedi. Benzer şekilde, dijital baskılı oluklu mukavva da ambalaj sektöründen yüksek talep gördü.  

Üretim, perakende, nakliye, tekstil, gıda ve içecek ve lojistik, etiketlerin dijital üretimini ana akım bir teknoloji haline getiren önemli etkenler arasında yer alıyor ve ambalaj sektöründeki birçok pazar dijital üretim için olgunlaşma noktasında bulunuyor.
 

İçecek pazarı dijital teknolojiye yöneliyor 

İçecek sektörü, önümüzdeki yıllarda müşterilerin dijital etiket baskısı ve etiket süsleme ile işlerini katlanarak büyüttüklerini göreceğimiz bir sektör. Vernik ve folyolarla dokunsal efektler, şarap alıcılarının karar verme sürecinde giderek daha önemli hale gelmektedir. Konica Minolta'nın uzman blogunu buradan okuyarak kağıt üzerindeki somut "wow!" etkileri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.  

Dijital olarak üretilen şarap etiketlerine duyulan güven sektör uzmanları tarafından da desteklenmektedir². Smithers raporunda, "Önümüzdeki beş yıl içinde yeni dijital süsleme teknolojileri, şarap pazarının benimsemeye istekli olacağı daha kısa çalışma sürelerinin kullanımını teşvik edecek" deniyor. "Ayrıca, yüksek fiyatlı şarapların artmasıyla birlikte, güvenlik ve etiketin içine yerleştirilen sahteciliğe karşı koruma, şarap imalathaneleri için daha önemli hale geliyor."  

Industrial Inkjet Ltd (IIJ) ile yenilikçi ve son teknoloji ürünü bir inkjet özelleştirme projesi de dahil olmak üzere sahteciliği önleme olanakları, geçtiğimiz Eylül ayında Labelexpo'daki varlığımızın önemli bir parçasıydı. AccurioLabel 230 baskı makinemiz Grafisk Maskinfabrik'in (GM) DC330Mini'si ile yapılandırıldı. UV mürekkeplerle güvenlik baskısı konusunda dünya çapında tanınmış bir uzman olan IIJ, kalabalığı standımıza çeken kurulumun bir parçası olarak diğer reaktif olasılıkları da gösterdi.
 

Şarap üreticileri için baskı olanaklarını ateşleme 

Uzun süredir müşterimiz olan Firus Druck, dijital etiket üretimindeki büyümesinin nasıl muhteşem olduğunu gösteren örneklerden biri. Yerel, ulusal ve uluslararası şarap üreticilerine hizmet veren etiket dönüştürücü, portföyümüzdeki en yeni tek geçişli toner tabanlı baskı makinesi olan AccurioLabel 400'ün ilk müşterilerinden biri oldu. Hikayenin tamamını buradan okuyabilir ve YouTube'da buradan izleyebilirsiniz.  

Dijital etiket baskı sistemlerinde (Infosource) Avrupa pazar payı lideri olarak, dönüştürücülerin baskı olanaklarını ateşlemelerine yardımcı olmak için sınırları zorlamaya devam edeceğiz. Müşterilerimiz ve ortaklarımızla daha yakın işbirliklerinin, baskı teknolojilerinde devrim yaratmaya ve verimliliği artırmaya yönelik devam eden taahhütlerin önümüzdeki yıllarda çok önemli olacağına inanıyoruz.



Bulut çözümleriyle birlikte iş akışı, yazılım ve süreç otomasyonu da 'akıllı fabrika' hedefinin bir parçası olarak verimliliği artıran temel unsurlardır.
 

Müşterilere ve inovasyona bağlılık 

Müşterilerimize ve inovasyona olan sarsılmaz bağlılığımızı geçtiğimiz Eylül ayında Labelexpo'da gösterdik. Fuar, AccurioLabel baskı makinelerimizden dünya çapında 1.200'den fazlasını kurduğumuzu duyurmak için mükemmel bir platform sağladı. Ve bu, on yıldan daha kısa bir süre önce girdiğimiz bir pazar...  

Dijital etiket üretimindeki canlılığa rağmen, sektör için genel büyüme tahminlerinin " yumuşak bir tabloya" sahip olduğu söyleniyor. Son Finat³ pazar analizine göre bu durum en azından 2024'ün ilk yarısına kadar devam edecek.   

Dikkat çeken olumsuz eğilimlerden biri, son yıllarda önemli bir itici güç olan e-ticaret satışlarındaki "sürekli yavaşlama". Raporda, "Pandemi sonrası rüzgarlar azaldıkça ve yüksek enflasyon ve artan faiz oranları talebi önemli ölçüde frenledikçe, yavaşlama kalıcı olacak" deniyor.

Etiket piyasalarında büyük adımlar atmış olmamıza rağmen, önümüzdeki yıl müşterilerimizin karşılaşacağı önemli zorlukların da farkındayız. Bununla birlikte hissettiğimiz, hammadde tedariki gibi karşılaştıkları sorunların azalmaya başlayacağı yönünde. Gartner⁴ raporunda 2021 yılında yapılan bir ankette tedarik zinciri liderlerinin %68'inin sürekli olarak yüksek etkili aksaklıklar hakkında yorum yaptığını ve 500'den fazla çalışanı olan kuruluşların %79'unun önümüzdeki birkaç yıl içinde risklere karşı daha hazırlıklı olmak istediğini ortaya koymasına karşın böyle bir beklenti söz konusu.
 

Aktif eğitim programlarına bağlılık

Arz-talep sorunlarına ek olarak, yazıcılar, dönüştürücüler, CRD'ler ve şirketler de dahil olmak üzere tüm müşterilerimiz dünyadaki olayların diğer dolaylı etkilerinden muaf kalmamaktadır. Pandemi ve zorunlu karantina, önemli sayıda deneyimli çalışanın erken emekli olması ve kalifiye işgücü açığının artması anlamına geldi ve ayrıca evden çalışma eğilimi giderek artıyor. 

Bununla birlikte, müşterilerimizin cazip eğitim programları, sürekli personel gelişimi ve iş-yaşam dengesini sağlamak için daha fazla kaynak ayırmak isteyeceklerine inanıyoruz. Müşterilerimiz için ürünlerimizin kullanımının kolay olması, aradıkları yetenekler için işleri daha cazip hale getiriyor. Neden daha fazla genç yeteneği işe alıp onları kendiniz eğitmeyesiniz ki! Bu blogda⁵ yaklaşımımız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Gelecekte daha da önemli hale gelecek olan Endüstri 5.0 - insanların ileri teknoloji ve yapay zeka destekli robotlarla birlikte çalışarak işyeri süreçlerini geliştirdiği yeni bir sanayileşme aşaması. Tüm bunlar, insan merkezliliği Endüstri 4.0'a geri getirmenin yanı sıra daha fazla esneklik ve sürdürülebilirliğe daha fazla odaklanılmasını sağlayacaktır. 

Önümüzde ne olursa olsun, tüm çalışanlarımıza, müşterilerimize ve ortaklarımıza mümkün olan en iyi hizmeti sunma taahhüdümüz devam etmektedir.

¹ Smithers, The Future of Global Print Equipment Markets to 2028. Market overview, – printing equipment markets, 2018–28, sayfa19
² 2 Smithers, The Impact on Changing Run Lengths in Packaging and Labels to 2027, sayfa146
³ Report & Analysis: The European Narrow Web Market, Finat Radar 21, Q3, sayfa 4
⁴ Case Study: How Supply Chain Risk and Resilience Can Deliver Competitive Advantage, Haziran 2023
⁵ Konica Minolta, See the Potential Blogu: Genç yetenekleri işe alın - ve onları kendiniz eğitin!


Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında

Konica Minolta'nın yolculuğu 150 yıl önce, işleri farklı görme ve yapma vizyonuyla başladı. Toplumun ve dünyanın iyiliği için yenilikler yapıyoruz. O zaman bizi harekete geçiren aynı amaç, şimdi de bizi harekete geçiriyor.

Merkezi Langenhagen, Almanya'da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, Tokyo, Japonya'da bulunan Konica Minolta Inc. şirketinin yüzde yüz iştirakidir. Görüntüleme, veri işleme ve veriye dayalı karar verme alanlarındaki benzersiz uzmanlığıyla Konica Minolta, müşterileri - küçük ve orta ölçekli işletmeler, büyük işletmeler ve kamu sektörü - için uygun çözümler üretmekte ve toplumun karşılaştığı sorunları çözmektedir.

Bir dijital işyeri çözüm sağlayıcısı olarak Konica Minolta, müşterilerinin dijitalleşmenin barındırdığı potansiyeli belirleyip ortaya çıkarmalarına ve işyerini yeniden düşünerek kuruluşlarının dijital olgunluğunda bir sonraki seviyeye ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. Konica Minolta, 'Akıllı bağlantılı işyeri'ni desteklemek amacıyla uzaktan çalışma, işbirliği, iş akışı yönetimi, otomasyon ve güvenlik için bulut, BT, yönetilen baskı ve video çözüm hizmetleri sunmaktadır. Şirketin dönüşümü yönlendirmedeki başarısı IDC tarafından da onaylandı, çünkü 'IDC MarketScape: Dünya Çapında Baskı Dönüşümü 2020 Satıcı Değerlendirmesi' Konica Minolta'nın 'baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak kabul edildiğini' belirtti. Konica Minolta 2021 yılından bu yana Microsoft Global Yönetilen İş Ortağıdır.

Konica Minolta'nın Baskı Olanaklarını Ateşlemek teklifi, matbaacıların, dönüştürücülerin ve marka sahiplerinin verimliliği artırmak için iş akışı otomasyonunu en üst düzeye çıkarmasına yardımcı oluyor. Şirket, tüm iletişim konularında danışmanlığın yanı sıra birinci sınıf üretim, ambalaj ve etiket yazıcıları sunuyor. Son işlem cihazları, öne çıkan ve katma değer yaratan baskı ürünleri yaratıyor. Konica Minolta, Avrupa'da on yılı aşkın bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource).
Günümüzde giderek artan sayıda kuruluş için başarı, finansal refahın dar tanımından daha fazlasıdır - çevreyi korumayı ve işgücünün yanı sıra içinde bulundukları toplumlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmayı da içerir. Konica Minolta, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SKHler) olan bağlılığıyla, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk hedeflerini tutarlı bir şekilde takip etme sözü vermiştir.

Şirket, zengin toplumsal katkı geçmişinin yanı sıra iş ve tedarik zinciri boyunca SKHlere ulaşmak için yaptığı çalışmalarla defalarca takdir edilmiştir. Konica Minolta, "2023 Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Küresel Şirketi" arasında yer almaktadır ve 2023 EcoVadis sürdürülebilirlik derecelendirmelerinde ALTIN Seviye Tanıma Madalyası almıştır.

Konica Minolta, uzaktan hizmetleri için Keypoint Intelligence tarafından verilen prestijli 'Buyers Lab (BLI) 2023-2024 Batı Avrupa pazarı için Uzaktan Hizmette Hız Belirleyici Ödülü'ne layık görülmüştür.

Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 80'den fazla ülkede iştirakler ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Konica Minolta Avrupa, 8.700'den fazla çalışanıyla (Nisan 2023 itibariyle) 2022/2023 mali yılında 2,26 milyar Euro'nun üzerinde net satış elde etmiştir.

Şirketin dünya çapında 39.000'den fazla çalışanı bulunmaktadır ve 150'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

Daha fazla bilgi için lütfen https://www.konicaminolta.eu/eu-en/news adresini ziyaret edin ve Konica Minolta'yı Facebook, Instagram ve YouTube'da takip edin.

Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve bu vesileyle kabul edilmektedir.